"ЕВРОВИЖЪН - БУРГАС" ЕООД  

GSM: 0887 241 267

Има различни «школи» при избора на хладилник. Всяка една от тях поставят на първо място различни фактори.

    Ние се придържаме към правилото че е хубаво да започва от размера на мястото, в което ще стои хладилника. Най-разпространените размери за хладилници са от 85 до 200 см. на височина, и от 50 до 90см. на ширина (съществуват и по широки но на нашият пазар те не са масови).

    Най-практични за използване в домашни условия са хладилницте с две отделения, хладилно и фризерно. Фризерното отделение може да е в горната част или в долната.

    От енергийна гледна точка по-добре е фризерът да е в долната част,  в този случай нормално е да има  загуба на обем поради мястото заето от компресорната част.

    Изходен фактор за избора на модел хладилник може да е изискването на клиента към обема на хладилното и фризерното отделение.

    Най-често обема на фризерното към хладилното отделениесе отнася приблизително 1 към 3. Трябва да се определи какъв е оптималният обем за Вашят случай.

    Също така трябва да се обърне внимание с колко компресора искаме да е хладилника, двукомпресорните имат предимството на отделното включване и изключване на хладилника и фризера.

    Повечето, но не всички съвременните модели с един компресор имат опции за отделно регулиране, но не и за отделно вкл. и изкл. на хладилната и фризерната част

    Изключването на част от хладилника е изгодна ако е за повече от седмица – две, за ден-два не е икономически оправдано.

    Управлението на хладилника може да е електронно или механично всяка от системите има предимства и недостатъци. Ваш е изборът на кое да заложите.

    Механичното управление е просто и лесно за отремонтиране, за съжаление не е възможно с механично управление да се регулира температурата по градуси. Регулацията става по степени т.е. приблизително.

    Електронното управление дава възможност за точно регулиране на градусите и от там по-точно спазване на изискванията за съхранение на продуктите. Също така веднага се забелязва ако настъпят някакви проблеми в работата на хладилника. Нивото на съвременната електроника е такова че този елемент от хладилника не трябва да буди безпокойство.

    В съвременните хладилници се използват материали които имат достатъчна здравина и дават добра видимост за лесно намиране на търсеният продукт. В чекмеджетата на фризерното отделение се използват три системи:

    - с изцяла пластмасови чекмеджета;

    - комбинация от решетка с лице от пластмаса;

    - изцяло решетка.

    При избора на хладилник е хубаво да се има в предвид и къде ще се използва  уреда в дома, офиса или хотел.

    При хладилника има няколко основни функции и системи които се взимат в предвит.

    1. Автоматично размразяване (това важи само за хладилната част). В хладилниците с автоматично размразяване се използва принципа на конденза. Най-често охлаждащият елемент се намира вграден в задната стена, затова водата кондензира там под формата на тънка ледена корица. След спирането на процеса на охлаждане този лед се стапя и се оттича по улеят в задната част на хладилника, водата се събира във ваничка над компресора, а от там тя се изпарява в околният въздух под въздействието на топлината отделяна от компресора.

    2. Система NO_FROST по мнението на повечето специалисти това е най-удобната и с най-голямо бъдеще система. Системата в превод означава без скреж, това е хладилник който не се нуждае от размразяване, докато работи нормално. Системата е с изнесен изпарител извън хладилният обем на уреда като за разпределението на студеният въздух се грижи вентилатор. Съществуват системи пълен NO_FROST и NO_FROST само на фризерната част отделянето на водата става по приблизително същия начин с отвеждане на конденза във ваничка разположена над компресора.

    3. Нулева зона известна още като BIOFRESH това е зона създадена да поддържа температура максимално близка до нулата но никога да не я постига. Това е температура при която се забавят биологичните и химическите процеси протичащи в продуктите, така свежеста на продуктите се запазват до 3 пъти по-дълго.

    4. Екологичният фактор също може да оказва влияние при изборът Ви на хладилник. В момента почти всички марки са спрели производството на хладилници използващи газове от типа на фреоните. Понастоящем масово се използват газове от тип R134 а, R 134в,  R407, R600 и други, тези газове са безвредни за околната среда и не нарушават озоновият слой.

    5. Антибактиериално покритие се поставя от вътрешната страна на хлдилниците то предотвратява образуването на плесени и предпазва от зараждането на миризми. Това покрите всъщност е сребърни йони вградени в пласмасата, среброто със силното си бактерицидно действи убива бактериите и не позволява натрупването им и от там на  появата на лоши миризми.

    6. Ледогенераторите са опция на хладилниците от висок клас те се нуждаят от постоянно свързване към течаща чиста вода, за доброто качество на водата се използва сменяем филтър цената на които е също от значение.

    Надяваме се че бяхме полезни и Ви пожелаваме късмет.

Още в тази категория: « Но фрост